NOTA DE PREMSA / II Congrés d’experts docents

Barcelona acollirà un congrés educatiu adreçat a la societat

      • El congrés comptarà amb la lliçó inaugural de l’exministre de Portugal Nuno Crato (2011-2015), qui va assolir els millors resultats educatius per al seu país.
      • Quinze experts educatius s’aplegaran entorn a tres taules rodones: Educació i Societat“, “Docència i Societat” i “Propostes”.
      • La trobada té l’objectiu de fer arribar a la societat els efectes de les metodologies sense evidències que les últimes lleis educatives, des de la LOGSE (1990) fins la LOMLOE (2022), estan desplegant a tots als centres educatius, des de Primària a la Universitat.
      • La desigualtat d’oportunitats, la baixada progressiva de coneixements, la laxitud en les avaluacions i la pèrdua d’especialitats docents seran alguns dels temes a reflexionar.


Barcelona, 26 de setembre –
Barcelona acollirà -el dissabte 26 de novembre-, la segona edició del «Congrés d’experts docents per a una anàlisi crítica de l’educació». Sota el títol “La necessitat social del coneixement”, comptarà amb la lliçó inaugural de l’exministre d’Educació de Portugal (2011-2015) Nuno Crato, i quinze reconeguts experts educatius organitzats entorn a tres taules d’anàlisis: “Educació i Societat“, “Docència i Societat” i “Propostes”. L’acte està organitzat per OCRE i la Fundació Episteme.

Després de l’èxit obtingut a la primera edició d’aquest congrés celebrat a València per l’Observatori Crític de la Realitat Educativa (OCRE), Barcelona acollirà la segona edició d’aquesta trobada de la mà de la Fundació Episteme. En aquesta ocasió, amb l’objectiu de fer arribar a la societat la necessitat de canvi sobre les metodologies sense evidències que les últimes lleis educatives, des de la LOGSE (1990) fins la LOMLOE (2022), estan desplegant a tots als centres educatius, des de Primària a la Universitat.

La desigualtat d’oportunitats, la baixada progressiva de coneixements, la laxitud en les avaluacions i la pèrdua d’especialitats docents seran alguns dels temes a reflexionar. L’objectiu d’aquesta trobada subratlla la necessitat social de reivindicar el coneixement com l’enteniment, la intel·ligència i la raó natural que guia a qualsevol ésser humà en les seves facetes individual i col·lectiva. La defensa del rigor acadèmic i l’exigència dels seus resultats són condicions necessàries per a assolir la igualtat, la capacitat de crítica i la llibertat de pensament. Aquest és doncs un congrés reivindicatiu obert a la totalitat de la ciutadania.

Recentment l’exministre d’Educació de Portugal (2011-2015) Nuno Crato, ha participat en un webinar de la Fundació Episteme explicant els eixos fonamentals de la seva reforma, on va assolir un augment molt significatiu dels alumnes portuguesos en les proves PISA i TIMSS. Llicenciat en Economia per la Universitat Tècnica de Lisboa, Crato és doctor en Matemàtiques Aplicades. Ha treballat per a l’Institut Superior d’Economia, la Universitat de les Açores, l’Stevens Institute of Technology i el Nova Jersey Institute of Technology. Des del 2000 és professor a l’Institut Superior d’Economia i Gestió (ISEG). Va ser també prorector de la Universitat de Tècnica de Lisboa. El 2008, el president Cavaco Silva va nomenar-lo comendador de l’Ordre de l’Infant Don Enrique.

L’acte tindrà lloc el dissabte, 26 de novembre, a la Residència d’Investigadors del CSIC (C/ Hospital, 64, Barcelona).

Ponents participants al congrés

Nuno Crato, Xavier Massó, Ricardo Moreno Castillo, J. Jorge Sánchez, Olga García, Enrique Galindo, Andreu Navarra, Ferran Gallego, María Elizalde, Jacob Guinot, Carlos Fernández Liria, Josep Oton, Irene Murcia, Pascual Gil, Pep Sabater i JoanRa Pla.

Amb la intervenció de Felipe de Vicente, vicepresident de la Fundació Episteme i membre del Consejo Escolar del Estado i Josep Oton, David Rabadà i Eva Serra com a moderadors.

Sobre la Fundació Episteme

La Fundació Episteme sorgeix el setembre de 2020 a l’empara del patronat de dues organitzacions formades exclusivament per docents: el Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) i l’Associació de Catedràtics d’Ensenyaments Secundaris de Catalunya (ACESC).

Presidida per Xavier Massó Aguadé formen també part del seu patronat Felipe José de Vicente Algueró (vicepresident), Josep Oton Catalán (secretari), J. Jorge Sánchez (vocal), Ramon Casals Casanovas (vocal) i Ignasi Fernández Daroca (vocal).

L’activitat de la Fundació s’adreça a la totalitat de les etapes formatives, des de Primària a Universitats entenent que el sistema educatiu és un recorregut interdependent de successius cicles d’adequació de coneixements. Impulsat des de Catalunya, les seves accions abasten qualsevol territori, en el convenciment que l’educació és un dret universal.

NP_II Congrés d’experts docents_CAT_set

Tota la informació sobre el congrés aquí.

Per a més informació i entrevistes:

Premsa Fundació Episteme
+34 679 145 884 premsa@fundacioepisteme.cat
www.fundacioepisteme.cat
C/ Pelai 12, 7 E, 08001 Barcelona

Deja una respuesta

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Fundació Episteme.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento: No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Hostinger que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.