Escrivia Proust cap al final d’À la recherche… que tant de bo la veritat arribés, encara que fos per poc, abans de la mort.

Ja des de Parmènides la recerca de la veritat ha estat una tasca dels filòsofs i, per extensió de tota la nostra cultura: com a exemple, William Shakespeare va ser l’escriptor de Hamlet?

Al llarg de les cinc sessions de què constarà aquest curs l’objectiu serà mostrar diverses maneres d’apropar-se a això que en diem veritat i, alhora, veure com aquesta pot quedar ocultada.

El curs s’organitza a través dels següents blocs:

1- La veritat revelada;  Els Deu Manaments (Cecil B. DeMille).

2- La veritat i les paraules; Xarada (Stanley Donen)

3- La veritat recordada; Desafío Total (Paul Verhoeven)

4- La veritat a la publicitat; Pijama para dos (Delbert Mann)

5- La veritat a l’esport; Su juego favorito (Howard Hawks).

Josep Martínez Santafé

Filòsof i professor

Doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació, especialitat Filosofia. Premi Extraordinari de Doctorat per la tesi Elektra, una venganza inolvidable. Catedràtic d'Institut (jubilat) per l'especialitat de Filosofia. Ha impartit diversos cursos de Filosofia i Ciències Socials al Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Ciències de Catalunya, i a l'ICE de la UB. Ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals i ha dictat conferències en universitats. Ha publicat diversos articles en revistes especialitzades i ha col·laborat en els llibres Lecturas para estrenarse en Filosofía i Lecturas para estrenarse en Antropología (Ed. Diálogo, 1999 i 2000, respectivament).

DATES I HORARIS

Inici: 21 d’octubre

Finalització: 18 de novembre

Horari: dilluns de 17 a 20h

Durada total: 15 hores

INFORMACIÓ

Director d’Aula Episteme
Josep Oton

Contacte:
formacio@fundacioepisteme.cat

Certificacions i acreditacions:
En tràmit el reconeixement del Departament d’Educació per al personal amb la titulació corresponent

Idioma: Català

Públic: Docents i públic general

Modalitat: Telemàtica

Preu: 75 €

Aquest web fa servir cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Al clicar al botó Acceptar, acceptes aquestes tecnologies i el seu ús així com el processament de les teves dades per aquests propòsits.    Més informació
Privacidad