Indicadors de recerca i innovació de les universitats públiques catalanes

L’informe mostra l’excel·lent nivell de la recerca universitària a Catalunya en el context europeu i global, que és equivalent a països europeus de referència, i tot i això, malgrat l’infrafinançament que ha rebut la recerca universitària en els darrers anys, que pot posar en perill, com ja s’ha indicat en informes anteriors, la posició actual.

 

Catalunya continua mantenint una situació destacada en el context europeu i espanyol, tant des de la perspectiva del Programa marc Horitzó 2020 com pel que fa a les convocatòries del Consell Europeu de Recerca (ERC). Així ho demostren les dades, que també indiquen l’important paper de les universitats públiques catalanes en l’àmbit de la captació de recursos, tant estatals com internacionals. Les universitats són, en definitiva, un actor rellevant i garanteixen la bona posició de Catalunya en l’activitat de recerca i innovació (R+I).

En aquesta ocasió, l’informe incorpora informació nova sobre les tesis doctorals defensades (mencions internacionals i doctorats industrials), així com paràmetres respecte a l’aportació del sector privat al finançament de la recerca i indicadors de gènere addicionals. A més, el monogràfic està dedicat al desenvolupament professional a les diferents universitats en el marc de l’Estratègia de recursos humans per a personal investigador (HRS4R). En aquest sentit, totes les universitats catalanes han traçat plans d’acció pluriennals per implementar aquestes estratègies, i han obtingut el reconeixement de la Comissió Europea en forma del segell de qualitat HR Excellence in Research, que identifica les universitats que generen i promouen uns entorns de treball que estimulen la recerca.

Accedir a l’informe (català)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Fundació Episteme.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Nominalia que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.