CURSOS DE TARDOR

Atapuerca, evidències, prejudicis i interessos

El jaciment d'Atapuerca és un dels més importants del món en l'àmbit de l'evolució humana. Ara bé, la ciència no està lliure de prejudicis i interessos que poden tergiversar la realitat evolutiva que volem descobrir.

Imparteix: David Rabadà

Andreu Nin: marxisme, catalanisme i Guerra civil

El curs es proposa respondre dues preguntes bàsiques: qui era en realitat i què va fer Andreu Nin, una de les figures més enigmàtiques i internacionals de la història catalana del segle XX, i si és possible harmonitzar esquerra política amb nacionalisme català.

Imparteix: Andreu Navarra

Ciència, pseudociència i pedagogisme.

Aquest curs es proposa dur a terme una revisió crítica del presumpte caràcter científic de les teories pedagògiques i models educatius, des de la perspectiva del pedagogisme com a pensament únic educatiu.

Imparteix: Xavier Massó

A través del mirall. Avinences i desavinences entre art i ciència.

En aquest curs-càpsula explorarem les difícils relacions entre art i ciència a partir d’exemples de metàfores compartides -o disputades- entre la pintura i la física del segle XX. El paper de l’atzar en l’obra de Pollock, l’efecte de l’escala en els impressionistes o l’explotació d’una «quarta dimensió» en el cubisme ens portaran a discutir, de forma divulgativa, els paral·lelismes i les divergències amb la teoria del caos, la complexitat o la relativitat general.

Imparteix: Clàudia Payrató

Aquest web fa servir cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Al clicar al botó Acceptar, acceptes aquestes tecnologies i el seu ús així com el processament de les teves dades per aquests propòsits.    Més informació
Privacidad