«De l’especialitat als àmbits». Aspectes jurídics i no tan jurídics

El 18 d’abril va publicar-se en el BOE el Real Decreto de Especialidades que afecta tant a Secundària, com Batxillerat, FP i ensenyaments de règim especial. Aquesta mesura emmarcada en la LOMLOE afecta el programa de “diversificació curricular” que va ensorrant progressivament l’especialitat, un requisit indispensable tant per a l’adquisició de coneixements dels alumnes com per a la correcta transmissió de matèries de l’especialista (el professor), i es dilueix en un terreny acadèmic gens contrastat anomenat “àmbits”. Però, què pot fer l’especialista (el professor de Secundària) davant una imposició normativa d’aquesta naturalesa?

 

Sota el títol «De l’especialitat als àmbits», el pròxim 31 de maig a les 18.30 hFòrum Episteme revisarà els aspectes jurídics i no tan jurídics d’aquest RD, a mans de dos reconeguts docents: Felipe de Vicente, Conseller Titular del Consejo Escolar del Estado pel grup de personalitats de reconegut prestigi,  amb més de 30 anys d’experiència a les aules i Ignasi Fernández Daroca, advocat del Sindicat de Professors de Secundària (aspepc·sps) i docent. Es revisarà com poder fer front a la facultat i el rigor de transmetre coneixement a les aules des de la llei i s’oferiran pautes pràctiques per a preservar el dret i el deure de l’especialitat.

Per a reservar assistència pot fer-ho a través d’aquest enllaç o clicant damunt les imatges. El registre és gratuït:

Felipe de Vicente. Llicenciat en Filosofía. Doctor en Història. Funcionari del cos de Catedràtics d’Ensenyament Secundari, especialitat Geografia i Història (1984-2016). Professor d’Història Econòmica d’Espanya, Universitat Barcelona (1987-2002). Conseller Titular del Consejo Escolar del Estado pel grup de personalitats de reconegut prestigi. Vicepresident de la Fundació Episteme.

Ignasi Fernández Daroca. Llicenciat en Filología anglogermánica. Llicenciat en Dret. Traductor jurat alemany-català-espanyol. Catedràtic del cos de Secundària, especialitat anglés. Professor d’anglés a Secundària. Professor associat d’alemany a URV cursos 2000 a 2002. Advocat exercent des de 2001. Vocal de la Fundació Episteme.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Fundació Episteme.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Nominalia que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.