La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives es desenvoluparà sota format virtual per al curs 2020-2021, amb la finalitat de garantir la seguretat dels participants alhora que es manté l’esperit i els valors propis de la competició. El període de preinscripcions romandrà obert del 20 d’octubre al 12 de novembre de 2020. En aquesta edició el tema de debat serà «És compatible el creixement global de l’economia amb el respecte al medi ambient?».
.

Entre els mesos de febrer i març de 2021 es desenvoluparan les fases locals classificatòries, que es disputaran virtualment entre els centres docents inscrits a una mateixa universitat de referència. Enguany, cadascuna de les 15 universitats organitzadores de les fases locals acollirà un màxim de 5 equips. En la fase final, que tindrà lloc del 13 al 23 d’abril de 2021, els equips classificats competiran en representació de la universitat de referència on han resultat campions.

La principal novetat de l’edició 2020-2021 és el format en línia que adoptarà la Lliga de Debat. Així, com s’indica en les bases i el reglament de la competició, tots els debats, tant de les fases locals com de la fase final, es desenvoluparan en sales virtuals. Tindran una durada màxima de 16 minuts i es dividiran en exigents torns d’intervenció de 2 minuts.

Cada equip realitzarà 4 debats en un matí en la fase local en la qual participe. Els campions de cada fase local disputaran, a més, altres 4 debats com a mínim durant la fase final de la competició. La composició dels equips en l’edició 2020-2021 de la Lliga de Debat serà d’entre 2 i 8 alumnes (a banda del capità/ana) i necessàriament hauran de designar-se dos oradors per cada debat, que seran els encarregats de fer les intervencions. 

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives s’adreça a l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat (i equivalents) i cicles formatius d’entre 15 i 18 anys, de la Franja de Ponent, Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Andorra, Catalunya Nord i Sardenya. L’objectiu de la competició és millorar les habilitats comunicatives dels alumnes participants i fomentar l’adquisició de competències transversals, com la seguretat, el treball en equip, la creativitat, la documentació, l’anàlisi, la construcció d’un discurs i la planificació i presa de decisions. A més, la lliga proveeix al professorat d’una eina d’innovació docent i crea un espai de col·laboració entre els nivells d’educació secundària i superior.
.
Organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, i Escola Valenciana en el cas del País del Valencià, la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat compta també amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern d’Andorra. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans i l’Ajuntament de València hi col·laboren, a més de diversos ajuntaments, com el de Castelló de la Plana, Guadassuar, Mataró, Olot, Roses, Salt, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Fundació Episteme.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Nominalia que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.