La Facultat de Filosofia i Lletres de la Universidad de Granada organitza la iniciativa “M’imagino com una dona de lletres”. Una campanya amb cinc retallables per a recordar la trajectòria, tasca i importància de les dones en l’àmbit de les Humanitats. El primer lliurament representa a la bibliotecària, filòloga i lexicògrafa María Moliner amb elements tan representatius com el seu “Diccionario de uso del español”, una publicació trencadora que data dels anys 60.

 

Font: Universidad de Granada

Les següents figures que s’aniran publicant seran sobre la filòsofa María Zambrano, l’escriptora Virginia Woolf, la filòsofa Simone de Beauvoir i la política i advocada espanyola Clara Campoamor. Aquestes són les cinc autores més citades com a referents femenins en les carreres d’Humanitats, segons una enquesta realitzada per la Facultat de Filosofia i Lletres a gairebé 300 persones amb motiu del Dia de la Dona i la Nena en la Ciència. No obstant això, més del 40% de les persones preguntades va declarar no haver tingut cap referent humanista femení en la seva carrera acadèmica.

Més del 40% de les persones preguntades va declarar no haver tingut cap referent humanista femení en la seva carrera acadèmic

Davant aquest fet, la Facultat va decidir posar en marxa aquesta activitat durant els mesos de març i abril plasmant a aquestes dones inspiradores en un retallable infantil. Amb aquest gest, el missatge que es transmet des de la UGR contribueix a la construcció de nous imaginaris perquè les nenes d’avui dia somiïn en el futur amb ser dones de lletres: filòloga, filòsofa, escriptora o política.

El material està disponible en la pàgina web de la Facultat en format digital per a la seva descàrrega i ús.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Fundació Episteme.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Nominalia que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.