El concurs internacional Wisibilízalas, que promou la visibilització de les dones en l’àmbit de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques, creix en nombre de participants per cinquè any consecutiu, aconseguint una participació rècord d’alumnes en escoles castellanoparlants, més de 1.700 estudiants.

 

Font: UPF

El concurs Wisibilízalas proposa als seus participants la creació de pàgines web de perfils de dones dedicades a la ciència, a la tecnologia, a l’enginyeria i a les matemàtiques (STEM). A partir de la creació d’una pàgina web sobre un mínim de tres dones amb carreres d’aquest àmbit, l’alumnat contribueix a visibilitzar el treball de les dones en aquests sectors, generant referents entre les més joves, alhora que realitzen un projecte basat en la innovació, la tecnologia i la creativitat.

Wisibilízalas ha superat les expectatives pel que fa a participació, aconseguint una xifra rècord. Equador, Colòmbia, Mèxic, Veneçuela i Espanya són els països de procedència de l’alumnat participant

El concurs va néixer el 2016 de la mà de la investigadora i professora de la Universitat Pompeu Fabra, Ana Freire, i celebra enguany la seva cinquena edició. Wisibilízalas ha superat les expectatives pel que fa a participació, aconseguint una xifra rècord tal com explica la seva creadora: “El nombre d’inscripcions en aquesta 5a. edició ha superat totes les nostres expectatives, tot i estar travessant una pandèmia i que els centres educatius s’enfronten a nous reptes, s’han inscrit més de 1700 estudiants de cinc països diferents “.

Equador, Colòmbia, Mèxic, Veneçuela i Espanya són els països de procedència de l’alumnat participant en aquest concurs orientat a centres educatius de primària, secundària i cicles formatius de grau mitjà.

Aquesta iniciativa sense ànim de lucre, enguany compta amb el patrocini d’Oracle Academy, Google, Silk, Iberdrola, Nae, Casio, Mujeres Tech i K*Factor. Aquesta col·laboració contribuirà al lliurament de diversos obsequis, a més dels set premis en metàl·lic per als centres guanyadors. Wisibilízalas segueix obert a les propostes de col·laboració de nous patrocinadors.

El lliurament de premis es durà a terme en una cerimònia prevista per a mitjans de juny.

Pàgina Web: https://www.upf.edu/web/wisibilizalas

Twitter i Facebook: @wisibilizalas

Instagram: @wisibilizalas_upf

gmail: wisibilizalas@upf.edu

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Fundació Episteme.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Nominalia que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.