Ramon y Cajal per a celebrar Sant Jordi i la lectura

El CSIC edita una biografia de Ramón y Cajal dirigida al públic més jove. La publicació descriu la trajectòria científica del Nobel espanyol juntament amb molts aspectes de la seva vida personal menys coneguts.

 

CSIC / “Santiago Ramón y Cajal va ser un dels grans personatges de la nostra història. En la memòria tenim a aquest científic barbut que va guanyar el prestigiós premi Nobel però… Cajal és molt més! En aquestes pàgines descobriràs a Santiago el nen, l’estudiant, l’esportista, l’artista, el metge, l’escriptor. Un personatge de curiositat sense límits”.

Així dóna principi la breu biografia amb la qual Elisa Garrido Moreno, professora de la Universidad Autónoma de Madrid, i Miguel Ángel Puig-Samper, investigador del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) en l’Institut d’Història, acosten la figura del cèlebre científic espanyol al públic més jove.

Santiago Ramón y Cajal a Saragossa, cap a 1872. / CSIC

Santiago Ramón y Cajal. Hasta donde quieras llegar (Editorial CSIC, 2021), descriu la trajectòria científica i acadèmica de Cajal (1852-1934) juntament amb molts aspectes de la seva vida personal menys coneguts. El pare de les neurociències modernes i primer president de la Junta para la Ampliación de Estudios (JAE), antecessora del CSIC, va ser també un nen entremaliat que grimpava als arbres, un adolescent rebel al qual li agradava la pintura i el dibuix o un jove que treballava amb tenacitat la seva musculatura. Durant tota la seva vida, va combinar la seva passió per la recerca científica, que li va portar a descobrir que les neurones eren cèl·lules independents entre si, amb altres múltiples interessos, com la fotografia, l’escriptura de relats de ciència-ficció sota el pseudònim de ‘Doctor Bacteria’ o fins i tot la hipnosi.

La seva versió impresa es distribuirà en activitats de divulgació sobre la figura de Cajal destinades a l’alumnat d’ESO i Batxillerat

La publicació inclou nombroses imatges procedents de el Legado Cajal i de l’Arxiu Fernando de Castro que retraten la seva polifacètica vida: pintures infantils, làmines neurològiques dibuixades per ell mateix i fotografies que no sols mostren al científic consagrat, sinó també al jove metge que va servir en la Guerra de Cuba o al Cajal pare de família.

Aquesta biografia està disponible per a la seva descàrrega en la web del CSIC i la seva versió impresa es distribuirà en activitats de divulgació sobre la figura de Cajal destinades a l’alumnat d’ESO i Batxillerat organitzades pels centres i unitats de l’organisme.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Fundació Episteme.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Nominalia que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.