II Congrés d’experts docents (Taula inaugural)

TAULA INAUGURAL

Barcelona va acollir dissabte 26 de novembre el «II Congrés d’experts docents», organitzat per la Fundació Episteme i l’Observatori Crític de la Realitat Educativa (OCRE), dedicat a «La necessitat social del coneixement». Celebrat a la Residència d’Investigadors del CSIC, l’acte va aplegar més de 160 assistents, majoritàriament professors, que reclamen més racionalitat, més ciència i més coneixements com a necessitat acadèmica i social davant les evidents mancances dels alumnes, reflectides en els mals resultats obtinguts pels nostres estudiants i recollides en els successius informes PISA.

Aquesta segona trobada educativa celebrada a Barcelona va comptar amb les ponències de 16 experts educatius i la col·laboració del Sindicat de Professors de Secundària (aspepc·sps), l’Associació  de Catedràtics (ACESC), la plataforma valenciana No Als Àmbits i la plataforma catalana No al Currículum, també coneguda com a Plataforma en Defensa de la Qualitat Educativa.

La taula inaugural d’aquest segon congrés va voler reflexionar entorn d’aquests interrogants amb una classe magistral de Nuno Crato, i la participació de Felipe de VicenteIrene Murcia i Eva Serra.

Accedir al vídeo de la Taula Inaugural:

 

• Nuno Crato. Ministre d’Educació i Ciència de Portugal (2011-2015). Llicenciat en Economia i doctor en Matemàtiques Aplicades.Professor de Matemàtiques i Estadística des de 2000 a l’Institut Superior d’Economia i Gestió (ISEG), Universitat de Lisboa. Lliçó magistral.

• Felipe de Vicente. Vicepresident de la Fundació Episteme. Catedràtic emèrit de Geografia i Història. Membre del Consejo Escolar del Estado pel grup de personalitats de reconegut prestigi. Escriptor.

• Irene Murcia. Presidenta del Observatorio Crítico de la Realidad Educativa (OCRE). Llicenciada en Matemàtiques i en Estadística i Recerca Operativa, per la Universitat de València. Màster en Educació Inclusiva, per la UNED

• Eva Serra. Directora executiva de la Fundació Episteme. Llicenciada en Ciències de la Informació (Periodisme). Fundadora del digital Catalunya Vanguardista.

Modera: Felipe de Vicente

Presenta: Eva Serra

Congrés en format presencial celebrat el dissabte, 26 de novembre de 2022, a la Residència d’Investigadors del CSIC (Barcelona).

Accés al reportatge resum

Accés a la pàgina del congres

 

APARICIONS A PREMSA:

CATALUNYA VANGUARDISTA (30/11/2022)

MAGISTERIO (28/11/2022)

EL PERIÓDICO (27/11/2022)

HOY (26/11/2022)

EL COMERCIO (26/11/2022)

ABC (26/11/2022)

EL DIARIO DE LA EDUCACIÓN (25/11/2022)

EL PERIÓDICO (14/11/2022)

EL CONFIDENCIAL (14/11/2022)

25 TV (12/11/2022)

ÉXITO EDUCATIVO (4/10/2022)

EL MUNDO (30/09/2022)

CATALUNYA VANGUARDISTA (26/09/2022)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Fundació Episteme.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Nominalia que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.