Considerat com l’artífex del “miracle educatiu portuguès”, l’exministre d’Educació i Ciència de Portugal durant els anys 2011-2015, Nuno Crato, explicarà en el fòrum de debat telemàtic ‘Fòrum Episteme’ la importància dels continguts, l’esforç, l’exigència i l’avaluació com a bases fonamentals per al progrés educatiu en el present segle.
Sota el títol: «Portugal. Una reforma educativa basada en el coneixement», el matemàtic i estadístic portuguès revisarà les evidències científiques que va poder portar a terme durant el seu mandat. Crato va aconseguir un gran salt en els resultats de les proves internacionals PISA i TIMSS de l’alumnat portuguès que va situar-se per sobre de la mitjana de l’OCDE. A TIMSS, els alumnes de quart curs van aconseguir puntuacions més altes en matemàtiques que diversos països amb èxit educatiu com Finlàndia.
És autor de diversos llibres sobre temes de divulgació científica, educació i matemàtiques, i és una solvent veu en la cerca de millors models i enfocaments educatius.
La Fundació Episteme convida a totes aquelles persones preocupades pels canvis educatius a escoltar i preguntar a un dels més grans i millors experts en aquesta matèria per a reflexionar i comprovar com la reforma portuguesa va ser possible sota un model basat en el coneixement.
La cita serà el dimecres, 21 de setembre a les 18:30h. Traducció simultània portuguès-espanyol. La inscripció és gratuïta i les places limitades.
Pot reservar la seva assistència clicant aquí o damunt les imatges.