La Setmana de l’Educació Oberta (OE Week) és una oportunitat per a compartir activament i aprendre sobre els últims assoliments en Educació Oberta a tot el món.

 

De l’1 al 5 de març se celebra la Open Education Week, una iniciativa anual d’abast global que pretén conscienciar sobre els avantatges que aporta implementar els recursos i les pràctiques educatives en obert.

Els Recursos Educatius Oberts (REO) es fonamenten en el reconeixement de l’autoria i el domini públic, o una llicència oberta que permeti l’accés, ús, adaptació i la redistribució sense cap cost i sense restriccions ni limitacions.

Iniciada el 2012 per Open Education Global com un fòrum obert col·laboratiu construït per la comunitat, la Setmana de l’Educació Oberta cerca crear consciència i destacar els esforços d’educació oberta a tot el món.

La Setmana de la OE brinda als professionals, educadors i estudiants l’oportunitat d’obtenir una major comprensió de les pràctiques educatives obertes i de ser inspirats pel treball que està desenvolupant la comunitat a tot el món.

 

L’Open Education Week a la UAB

El Servei de Biblioteques de la UAB ha organitzat dues activitats per a difondre l’educació oberta, en el marc d’aquesta setmana mundial, i tal com ja va fent els darrers anys.

D’una banda, una xerrada que tindrà lloc el dimarts, 2 de març de 10 a 11h, titulada “Ensenyament obert: Reflexions i ajudes per Aprendre a nedar a l’oceà digital”, que impartiran Erika Constantino, Juan Antonio Martínez i Joaquim Campuzano, personal de l’Àrea de Planificació de Sistemes d’Informació de la UAB. Tots ells tenen com a camp d’especialització, a innovació tecnològica en educació i e-learning.

En la xerrada explicaran el programa de MOOCs de la UAB, el programa Coursera-UAB per a estudiants de la UAB i el nou portal Teaching Center de suport al professorat. També parlaran del treball conjunt entre el Servei de Biblioteques i l’ Àrea de Planificació de Sistemes d’Informació de la UAB per a crear el curs MOOC  sobre Competències digitals DIGCOMP. Hi haurà al final reflexions sobre l’ensenyament obert, la seva evolució i les possibilitats que té. La xerrada s’oferirà a través de teams. Cal inscriure’s prèviament aquí: https://www.bib.uab.cat/formacio/inscripcio.php?id=6650 

UAB

D’altra banda, el dijous, 4 de març, d’11 a 12.30h, hi haurà la xerrada “Recursos educatius oberts per a la docència universitària”, que impartirà la Gema Santos-Hermosa, professora de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universiat de Barcelona i experta en el desenvolupament i la reutilització de recursos educatius oberts a l’educació superior. La professora Santos-Hermosa participa a l’European Network of Open Education Librarians de SPARC Europe. En aquesta activitat es farà una aproximació als recursos educatius en obert des del punt de vista de l’usuari i del creador. S’oferirà una panoràmica de les plataformes de manuals universitaris en obert  més destacats, es parlarà dels bancs d’imatges reutilitzables i es presentarà el kit REA, una guía sobre què són, com es creen i comparteixen els recursos educatius oberts. Es podrà seguir a través de Teams. Per inscriure’s cal fer-ho prèviament aquí: https://www.bib.uab.cat/formacio/inscripcio.php?id=6644

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Fundació Episteme.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Nominalia que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.