Universitats: recerca sobre bretxa salarial amb perspectiva de gènere

Crue Universidades Españolas, el Ministerio de Universidades i ANECA acorden una recerca sobre bretxa salarial amb perspectiva de gènere. Aquest conveni busca impulsar un estudi sobre la realitat de les retribucions del personal docent i investigador de les universitats.

 

Aquest matí, el ministre Manuel Castells, acompanyat del president de Crue Universidades Españolas, José Carlos Gómez Villamandos, i Mercedes Siles Molina, directora de la Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación, han signat el conveni per a l’elaboració conjunta d’un estudi sobre les retribucions del personal docent investigador amb perspectiva de gènere.

Crue Universidades Españolas

Una de les prioritats en el treball que realitza el Ministeri d’Universitats té a veure amb transversalizar la perspectiva de gènere. Així, les desigualtats en matèria salarial són un dels principals objectius sobre els quals actuar. “Actualment sabem que les dones no superen el 25% del cos de catedràtics/as, que tampoc superen el 41% del cos de titulars i que les dificultats que troben en la carrera acadèmica són variades i que aquestes poden afectar la bretxa salarial. És tasca de tota la comunitat universitària detectar i actuar sobre desigualtats d’aquest tipus per a eliminar-les”, asseguren des de CRUE.

S’han seleccionat les variables necessàries per a recollir dades per sexe sobre les retribucions salarials del personal docent i investigador de les universitats

En aquest context és en el qual sorgeix aquest conveni que té com a objectiu la col·laboració de manera conjunta per a impulsar un estudi sobre la realitat de les retribucions del personal docent i investigador de les universitats des d’una perspectiva de gènere. La col·laboració entre el Ministeri d’Universitats, Crue, a través de la seva Delegació per a Polítiques d’Igualtat, i ANECA permetrà conèixer l’abast de la bretxa salarial existent entre dones i homes en una mostra significativa d’universitats públiques espanyoles i ajudar a eliminar-la. La finalitat última del mateix és el de crear una eina d’anàlisi al servei de les universitats perquè coneguin la seva situació en relació amb la bretxa salarial i puguin articular accions encaminades a eliminar-la.

Així, s’han seleccionat les variables necessàries per a recollir dades per sexe sobre les retribucions salarials del personal docent i investigador de les universitats. També es compta amb un equip de persones expertes per a la realització de l’anàlisi retributiva amb perspectiva de gènere de les dades obtingudes, que seran anonimitzats.
El procés de disseny i de recollida de dades s’ha fet fins a finals de febrer 2021 i la realització de l’estudi es completarà entre febrer i abril de 2021, preveient la publicació i difusió final de l’informe entre abril i desembre de 2021

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Fundació Episteme.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a Nominalia que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.